Nystart.

Helgen som gick var det dags för ett möte med Teater Hysterika. Vi tog sommarlov i maj och vi spred då ut oss på olika ställen i landet och vi arbetar med hur vi ska jobba med de nya premisser vi har. När vi startade bodde vi alla tillsammans i ett kollektiv i Norberg och träffades varje dag. Nu sker den mesta kommunikationen över internet.
Men så i lördags samlades vi i Tingshuset i Norberg för ett långt och ansträngande men väldigt fint möte. Vi diskuterade ekonomi och kommunikation och ansvarsfördelning men också vad Teater Hysterika är och vad vi vill att det ska vara.

Det blev ett långt möte där vi bestämde riktlinjer för framtiden och hur vi ska se till att få igång möten varje månad.

Men det finaste var nog ändå när vi pratade lite framtida projekt. Vi sysslar alla med en hel del projekt, en del som vi ska göra tillsammans och andra som vi ska göra själva. Vi kommer att prata mer om detta i framtida möten, tiden räckte inte till till allt som behövde diskuteras. Men nu är vi i alla fall igång igen och saker och ting är påväg framåt.

När vi från förra hösten var mitt uppe i allt med att starta ett företag och göra uppdrag och ha oändliga möten om allt och ingenting och helt enkelt utveckla oss som konstnärer och företagare stannade jag aldrig riktigt för att reflektera över vad det är vi åstadkommit. Men nu har jag hunnit göra det och jag är så fruktansvärt imponerad av oss.
Vi har alla gått in med en stark känsla och glöd för detta. För teatern och vägarna till att kunna arbeta med det. Vi är inte bara skådespelare, scenkonstnärer eller vad du vill kalla det. Vi är också entreprenörer och företagare. Två ord som många, bland dom jag, har svårt att få ihop med att vara konstnär. Men egentligen är det ju det mest fantastiska. Att faktiskt arbeta mot av kunna syssla med vårt konstnärsskap och kunna leva på det. Är inte det allas dröm?

Vi har gjort ett hästjobb under det här första året som Teater Hysterika och vi går bara framåt.

Bland saker som diskuterades var hemsidan och bloggen. Det kommer att ske en del förändringar framöver här på hemsidan. Lite nya texter, en starkare profilering om vad vi är. Och bloggen kommer inte bara handla om vad vi sysslar med utan om tankar om saker som händer i samhället eller helt enkelt tips på saker vi gillar.

Vi ses!

This entry was posted in Oktober 2011. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>