Upprop: ”Nej tack till p-piller som gör oss sjuka!”

Gotlands [T]rosorna (Nina Ruthström & Jenny Persson) har tagit ett fantastiskt initiativ och startat en namninsamling mot dagens situation med preventivmedel som gör kvinnor sjuka.

P-piller, p-stavar, p-sprutor, p-plåster, p-ringar och hormonspiraler är nämligen inte bra alternativ. Inte som det ser ut nu. När p-pillret kom var det en revolution och en viktig milstolpe i kvinnans sexuella frigörelse. Idag är det närmast en kvinnofälla. Kvinnor över hela världen förväntas snällt trycka i sig substanser som faktiskt kan vara livshotande!

Det här är inget vi kan acceptera – bättre alternativ måste tas fram och de risker som medföljer användandet av preparaten måste belysas!

I flera år nu har ett p-piller för män varit på tapeten. Men det kommer inte. Varför? Jo, för att vi (allmänheten) tiger stilla. Vi behöver ryta ifrån för att det skall hända någonting! I ett jämställt samhälle är det absolut inte rätt att kvinnor skall äta farlig medicin för att undvika graviditet! Medicin som har kända bieffekter så som illamående, acne, minskad sexlust, nedstämdhet, sköra slemhinnor, ömmande bröst, mellanblödningar och ökad risk för blodpropp!

Att förhindra oönskad graviditet skall vara ett delat ansvar – det borde vara en självklarhet! Men i dagens samhälle är det ett ansvar som i mycket stor utsträckning ligger hos kvinnan! Att det fortfarande ser ut på det här sättet år 2013 är rent ut sagt absurt!

Det här är en oerhört viktig fråga! Gör som vi i Teater Hysterika och skriv på namninsamlingen Nej tack till p-piller som gör oss sjuka!!

Passa även gärna på att läsa Nina Ruthströms eget blogginlägg om detta och Jenny Perssons krönika! Och besök även Gotlands [T]rosornas hemsida!

Det bör även tilläggas att detta är ett UPPROP – ingen bojkott! Läs mer om detta i det här inlägget på Nina Ruthströms blogg!

This entry was posted in Januari 2013. Bookmark the permalink.

2 Responses to Upprop: ”Nej tack till p-piller som gör oss sjuka!”

  1. Yes! Härligt att du är med på tåget. Nu kör vi mot förändring!!!

    • Elisabeth says:

      Absolut! Vi är mycket positivt inställda till detta upprop och tycker att det är ett jättebra initiativ! FRAM FÖR FÖRÄNDRING!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>